Waarom aan de slag met MVO?

Omdat het inspireert
Oplossingen zoeken voor maatschappelijke vraagstukken, meedenken over nieuwe businessmodellen, synergie vinden, onverwachte partnerschappen en innovatie. MVO is vooral toekomstgericht ondernemen en daagt uit om buiten de gestelde kaders te kijken en meer creatief vermogen aan te spreken.

Omdat het hoort
Geen enkele organisatie staat op zichzelf. Ook uw bedrijf maakt deel uit van een groter geheel. Daarom is een verantwoorde manier van werken het uitgangspunt. Zo levert u een bijdrage aan een beter milieu en/of de samenleving.

Omdat het loont
Wanneer u duurzaam onderneemt, profiteert u van hogere inkomsten én lagere kosten. Zo stijgt de vraag naar uw duurzame producten of diensten. En dat niet alleen. Uw medewerkers gaan gemotiveerder aan de slag en hun arbeidsproductiviteit neemt toe. Bovendien zijn uw duurzaamheidsinspanningen en de communicatie hierover goed voor uw corporate reputatie en uw werkgeversmerk. Want transparantie schept vertrouwen bij afnemers, leveranciers én investeerders.

En simpelweg… omdat het moet
Weet u dat veel aanbestedende partijen MVO-inspanningen als voorwaarde stellen? Steeds meer klanten vragen er om. Zo schroeft de Nederlandse regering haar ambities met maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) op en trekt ook de Europese Unie de teugels op dit terrein aan. Bedrijven die zich bezig houden met MVO, hebben daarom een betere license to operate.

Hoe maatschappelijk verantwoord onderneemt u nu al?
Natuurlijk wilt u eerst weten waar u nu staat. Aan de hand van het MVO Maturity Model kunt u uw duurzame bedrijfsvoering ontwikkelen en verbeteren. Het model helpt u bij uw positionering op alle MVO-aspecten. En beantwoordt met u de volgende vragen:

  • Waar sta ik nu met MVO?
  • Hoe kan ik in MVO groeien?
  • Hoe kan ik met MVO onderscheidend zijn?
  • Hoe kan ik met MVO verschil maken/van betekenis zijn?

Klik hier om naar de MVO Maturity Test te gaan.
De MVO Maturity Balk toont alle fases die een organisatie doorloopt tot MVO volwassenheid. Klik hier om naar de MVO Maturity Balk te gaan.

MVO-masters-150X150
MVO-masters-150X150
MVO-masters-150X150
MVO-masters-150X150